Gitár

A legnépszerűbb hangszereink egyike a gitár, ám további bővítésére nincs lehetőség, a túljelentkezés ellenére sem. Iskolánkban jelenleg öt gitártanár tanít, akik nagy figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra, így részt vesznek a régiós, fővárosi valamint országos rendezvényeken, versenyeken. A tanszak tanulóinak lehetőségük nyílik a több éve sikeresen működő gitár zenekarba való bekapcsolódásra.

——————————————————————————

Hárfa

Iskolánk széles hangszerpalettája néhány évvel ezelőtt egy csodálatos hangszerrel, a hárfával  bővült. Ez a varázslatos hangú pengetős hangszer „méretei miatt” nem alkalmas a kezdő növendékek számára, ezért vásároltunk két kishárfát. A hárfázni vágyó felvételizőknek nem kell beszerezniük otthonra saját hangszert, hiszen ezen az iskolai hárfán lehetőségük van a gyakorlásra is. Növendékeink sikereinek köszönhetően egyre többször szerepelnek koncerteken, különböző kulturális programokon. Céljaink között szerepel e tanszak bővítése, tehát továbbra is várjuk a hárfa iránt érdeklődő jelentkezőket. 

——————————————————————————-

Cimbalom

2021. szeptemberétől ezt a különleges hangszert is választhatják tanulóink. A cimbalom trapéz alakú testén helyezkednek el a húrok, amelyeket verőkkel szólaltathatunk meg. Alkalmas a klasszikus és a magyar népzenei dallamok megszólaltatására is. 

——————————————————————————-

Ütő

Ütőhangszeres növendékeink drum-set és dallamhangszerek megszólaltatásával ismerkedhetnek meg a klasszikus és a könnyedebb műfajokkal. 

——————————————————————————-

 

Az Akkordikus  tanszak tanárai:

Kozma István - gitár tanszakvezető

Kozma István /gitár, tanszakvezető

Csendes Henrietta / cimbalom

Gáspár Anna Katalin /gitár

Morvay Nóra - gitár

Morvay Nóra / gitár

Nagy Andrea erika - gitár

Nagy Andrea Erika / gitár

Páll Zoltán Gábor - gitár

Páll Zoltán Gábor /gitár

Szentgyörgyváry Laura / népi ének

Tánczos Katalin /hárfa

Várhomoki Eszter /
ütőhangszerek

 

 

A tanszak zongorakísérő tanára: 

—————————————————————————————————————————————————————-