A rézfúvós tanszak – a fafúvósokhoz hasonlóan – sokszínű, aktív muzsikus tanárokból álló tanszakunk. Szaktanáraink a tanulók életkori sajátosságait figyelembe véve foglalkoznak a növendékekkel, folyamatosan fejlesztve képességeiket. Fontos feladat a „szép, puha” rezes hangzás technikai kialakítása, s a zeneművek stílusos és igényes megszólaltatása. Kiválóan felkészült tanáraink nagy gondot fordítanak a rézfúvós hangszerek széleskörű megismertetésére, megszerettetésére.

Kiemelkedő növendékeinknek sikeresen szerepelnek hangversenyeinken, és a régiós, fővárosi, valamint országos zeneiskolai versenyeken.

A rézfúvós növendékek képezik alapját az iskola megújuló Fúvószenekarának is.

————————————

 Magánének

A fővárosi zeneiskolák között iskolánk működteti az egyik legnagyobb méretű vokális tanszakot. E népszerű tanszakon három szaktanár dolgozik, a magas színvonalú hangképzéssel, igényes művek betanításával a kezdők mellett a hívatásként énekkel foglalkozó növendékekkel is eredményesen foglalkozik.

Az ének tanszak növendékei részt vesznek az országos és nemzetközi versenyeken, valamint a fesztiválokon sikerrel szerepelt, iskolánk tanárának, Holló Gyulának vezetésével működő Fasang Árpád Vegyeskar munkájában is.

A Rézfúvós – vokális tanszak tanárai:

Tóth Zoltán /tanszakvezető
trombita

Gáspár Gyula
kürt

Süveges Renáta harsona

Süveges Renáta       harsona

Szalóki Zoltánné magánének

Szalóki Zoltánné magánének

Komáromy Éva magánének tartósan távol

Komáromy Éva magánének            /tartósan távol/

Pintér Ilona Eszter magánének

Pintér Ilona Eszter
magánének

Kozáné D. Hegyesi Gabriella – magánének

 

 A Rézfúvós – vokális tanszak zongorakísérő tanárai:

Kubota Sayaka, Lozsádi Judit, Nagy Csaba, Ráthy Zsuzsa, Ürmösné Fehér Nikolett