Fúvószenekar

A Zeneiskola Fúvószenekara 2014. szeptemberében alakult újjá. Tagjai a zeneiskola fa- és rézfúvós növendékei. Rövid fennállásuk ideje alatt is számos országos, fővárosi és kerületi rendezvényen szerepeltek sikeresen. Céljaik között szerepel a gyerekekkel megszerettetni a kamarazenélést, megismertetni a zenekari játék szakmai és közösségformáló erejét. A zenekar a repertoár folyamatos bővítése mellett jelenleg is sok felkérésnek tesz eleget.

A Fúvószenekar vezetői: Dávid József és Gáspár Gyula

 

Gitáregyüttes

Hosszú évek óta a pengetősök kamarazenélésnek fő színtere. Tagjai a zeneiskola magasabb évfolyamos növendékei. Az együttes létszáma 8-12 között mozog. Repertoárjuk a zenetörténet széles skáláját öleli fel. Rendszeresen szerepelnek iskolai, kerületi és fővárosi rendezvényeken.

Az együttes vezetője: Kozma Istvén és Páll Zoltán

Trombitaegyüttes

A zeneiskola új együttese, mely 2012.szeptemberében alakult. A kerület rendezvényein rendszeresen szerepelnek. Együttműködnek az ütőegyüttessel, és a fafúvósokkal, ami gazdagítja, színesebbé teszi a zenekari hangzást.

A trombitaegyüttes vezetője: Tóth Zoltán 

 

Ifjúsági Vonószenekar

A hegedű, brácsa és cselló tanszakos növendékek negyedik osztályos kortól vehetnek részt a zenekar munkájában. A közös muzsikálás során belekóstolhatnak az egyszerűbb klasszikus és barokk szimfonikus művekkel, versenyművekkel, melyekben az iskola tehetséges növendékeit kísérik. A zenekari munkába gyakran bekapcsolódnak a fa és rézfúvós, valamint az ütő tanszakos növendékek is.

 A zenekar vezetője egyben zeneszerző, aki a zenekar adottságait figyelembe véve készíti el jelentős művek átiratát, hangszerelését, s időről időre saját műveket tanít be az együttesnek.

 Az Ifjúsági Vonószenekar évente több alkalommal szerepel iskolai, kerületi és fővárosi és országos rendezvényeken.

 Az Ifjúsági Vonoszenekar vezetői: Várföldi Anna és Borlói Ildikó

 

Tücsök Vonószenekar

 Az iskola második és harmadik osztályos tanulóiból álló zenekar létszáma mintegy 20-25 fő. A több éve működő zenekar vezetője a korosztályuknak és képességeiknek megfelelő anyagból állítja össze az együttes repertoárját, melyet évente legalább egy-két alkalommal be is mutatnak. A zenekar készíti elő a gyerekeket az iskolában sikeresen működő Ifjúsági Vonószenekarra, így negyedik osztálytól a növendékek már a „nagy” zenekarba járhatnak.

 A zenekar célja, hogy a gyerekek megismerjék és megkedveljék a közös muzsikálás alapjait. A zenekari munka során barátságok szövődnek, s kialakul egy jó közösség.

 A Tücsökzenekar vezetői: Várföldi Anna, Juhász Zita

DSC08695a