A zongora tanszak mellett iskolánk másik népszerű tanszaka a fafúvós tanszak. A szaktanárok egyben aktív muzsikusok, akik nagy hozzáértéssel foglalkoznak a növendékekkel.

Kiindulásként minden fafúvós tanárunk tanít furulyát is, a többi hangszert szakos tanár tanítja. E színes összetételű tanszakon három fuvola-, két oboa-, és egy fagott-tanár dolgozik. Két klarinéttanárunk szaxofonos növendékekkel is sikeresen foglalkozik. Ennek eredménye, hogy a képzés magas színvonalú, a növendékek rendszeresen szerepelnek zenei versenyeken, koncerteken, s a legkiválóbbakat zenei pályára készítik fel.

A tanszak növendékei nagy számban vesznek részt elsősorban a fúvós zenekar, a furulya- és a Fuvola-együttes munkájában, de a többi iskolai zenekarban is – szükség szerint – megtalálhatóak. A zenekari munkában való részvétel még jobban összekovácsolja a tanszakon tanuló növendékeket, s nagyban hozzájárul a hosszú távú tanulás sikeréhez, a létszám megtartásához, a zeneszeretet felkeltéséhez.

A magas színvonalú munka nélkülözhetetlen közreműködői a tanszak zongorakísérő tanárai is.

A Fafúvós tanszak tanárai:

Kirsch Andrea oboa tanszakvezető

Kirsch Andrea – oboa tanszakvezető

Dávid József klarinét, szaxofon

Dávid József – klarinét, szaxofon

Hotzi Enikő fuvola

Hotzi Enikő – fuvola

Kiss Gábor fagott

Kiss Gábor – fagott

Kormosné Boross Teréz Ilona fuvola

Kormosné Boross Teréz
fuvola

Orbán Boglárka fuvola

Orbán Boglárka – fuvola

Parák Klára oboa

Parák Klára – oboa

Péntek János klarinét, szaxofon

Péntek János – klarinét, szaxofon

Somos András fuvola

Somos András – fuvola

Zongorakísérők:

Beljanszkaja Erzsébet, Csiszér Krisztina, Kispál Sándor, Matisz Zsuzsanna, Nagy Csaba, P. Kozma Anikó, Ürmösné Fehér Nikolett